Aktuellt

ARBETSMILJÖCERTIFIERING

Vi är väldigt glada att få berätta att sedan december 2021 är Solina Sweden nu även arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45001.

Med ett ledningssystem för arbetsmiljö kan vi styra och ytterligare utveckla vårt arbetsmiljöarbete på ett effektivt sätt.

Syftet med ISO 45001 är att förebygga arbetsplatsolyckor och andra arbetsrelaterade hälsoproblem, främja en säker och sund arbetsmiljö samt skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö.​

NÄSTA STEG I VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

På Solina vet vi att hålbarhetsfrågan är central för våra medarbetare, kunder och partners. Vi utvärderar alltid hur vi kan göra saker smartare och mer hållbara. Våra leveranser sker idag med HVO diesel och vår uppvärmning av anläggningen görs med Biogas.

När vi nu undersöker nästa steg, inser vi att traditionella roller och samarbeten i leveranskedjan förändras och att nya samarbeten krävs. Därför har Solina startat ett samarbete med E.ON, Eriksson Åkeri och Volvo Lastvagnar för att undersöka förutsättningarna för framtida eldrivna transporter. Nu har vi mottagit leverans av den första El-lastbilen som kommer att leverera gods till Solinas kunder under hela december månad. Vi kommer att lära oss mycket som vi tar med oss till nästa fas i teknikutvecklingen, för att tillsammans möjliggöra hållbara transporter

Livsmedelsdagarna 2021

Den 21-22 oktober var Solina Sweden huvudsponsor på Livsmedelsdagarna i Tylösand.

Vi hade även en monter i utställningen och bjöd alla deltagare på en helt vegansk ”Slider”, bestående av vår egenutvecklade ”Cale & Parsnip burger” med vegansk Cheddarsås toppad med Vegansk Bacon.

En given succe´.

SOLINA SWEDEN AB

Topplocksgatan 5

212 41 Malmö

+46 (0) 40 49 74 70

contact@solina-group.se

​För beställning: order@solina-group.se

Follow us

linkedin youtube instagram

​​